En hästig vinter (Del 1/4)

Juliette vaknar upp och sätter på sig tofflorna. Idag är det julafton! Hon längtar tills alla andra vaknar så dem alla kan sätta sig vid granen och öppna julklappar. Men eftersom klockan bara är fem på morgonen, så hinner hon gå till stallet, utfodra och släppa ut alla hästar. Juliette och hennes familj bor på en gård så hon går bara några meter till stallet. Hon går ner och äter frukost för att sedan dra sig till stallet.

När hon kommer dit så tittar hästarna upp. Medans hon går igenom stallgången så hälsar hon på alla hästar, sedan går hon till foderkammaren för att hämta hästarnas frukost. När alla hästar har fått sitt hö så pustar hon ut och kollar på klockan. Den är bara halv sex och de andra går upp vid åtta. Hästarna släpps ut klockan halv sju, så hon passar på att putsa till sadlarna och tränsen lite. Hon nynnar på en julsång medan hon putsar på Snowspots sadel.

När hon är färdig så går hon ut i stallgången och börjar ta ut hästarna, två och två. När alla hästar är ute står hon en stund och betraktar det snötäckta landskapet där hennes hästar skuttar runt. Hon kollar åter igen på sin mobil och nu är klockan 10 över sju. Juliette går mot huset, hon går in genom dörren och klär av sig ytterkläderna. På vägen möter hon sin mamma som redan har gått upp för att fixa varm choklad till alla.

 

-God morgon gumman, gick det bra i stallet? frågar mamma

- Ja, jag hann med att putsa sadlarna och släppa ut hästarna! svarar Juliette.

 

Juliette går med sin mamma ut i köket för att hjälpa till. Hon rör i chokladen medan hon lyssnar till sin mamma som tyst sjunger på en vacker julsång. Klockan blir åtta och hon hör golvet knarra från övervåningen och hennes lillasyster Loretta och hennes pappa kommer ner.

Deras mamma bär ut brickan med varm choklad till vardagsrummet där den stora, fina granen står med alla fina dekorationer. När Juliette har öppnat alla paket så sitter hon där med två  schabrak, två pannband, en  sadelpad och ett par nya ridstövlar. Och Loretta fick samma saker till hennes två ponnysar. Nu är det dags för Juliette och Loretta att gå ut för att rida sina hästar!

De båda hade bestämt igår att de skulle rida barbacka på alla hästarna. Så de satte på hästarna ett fleecetäcke för att sedan ha ett tunt regntäcke över så de bara kan ta av regntäcket sen när dem ska rida. På vägen till stallet så har dem snöbollskrig.

 

-Hahaha Loretta din mössa ser ut som en stor snöklump! skrattar Juliette

-Hahaha jaa din också! skrattar Loretta

 

De hämtar in hästen de ska rida först och ger sig sedan ut i skogen tillsammans. Hästarna verkar också veta att det är julafton för dem gnäggar till varandra och busar till sig lite ibland! När dem närmar sig det stora fältet så fattar dem galopp och rider ut på fältet.

 

-Woohooo! ropar dem båda

 

Snön yrar runt hästarnas hovar när de galopperar över fältet med lyckliga ryttare på sina ryggar. Efter många timmars ridande har alla hästar blivit motionerade för dagen, så nu kan Juliette och Loretta pusta ut. Nu ska hästarna ha sin lunch och sedan ska tjejerna fixa sig till eftermiddagen då de ska åka iväg till några släktingar och fira jul.


Kommentarer

Kommentera Här ♥

Ditt namn:
Kom ihåg mitt namn

E-mail: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Din Kommentar: